Followers

PELACUR FB, mySPACE ,dan SEWKTU dgnnye .. ...

erk .... maaf lah pasal title .. if de yg terase .. aku nye otak suke buat entry pasal masalah dunia sekarang..
dak2 kecik yg baru nak UP2 ni kate orang lah ...

ape aku buat jugak atas pengalaman , iyelah aku telah didedahkan dunia website ini o laman sosial,
sejak di bangku sekolah darik ke FRIENDSTER ,MYSPACE , mmbawak ke FACEBOOK...

ade kebaikan dan keburukan laman2 sosial ini ..
ade gak mengatakan ia melalaikan ..
kalu nak ungkap pasal melalaikan itu aku no komen lah ..
yg lebih ariff kot berhak mendescribekan bende2 cenggini..

erk ! baru2 ni aku terbace tentang pelacur blogger .. ade gak lah senarai , yg tersenarai .. erk ! aku gase ..
aku masih tak tergolong kot .. kalu ade pon tempias .. haha tah lah sbb aku pun bukan aktif sgt berblogger..
hehe ..
but now .. aku nak share pasal ape yg tertera di title .

maaf sekali lagik if ade yg terase. oke ...
aku tak nafikan maybe aku ade tergolong gak tapi tu dulu kot tah lah .. sekarang pun mugkin ade..
but , tah lah tgk lah antara yg menjadi minat aku untuk menaip etry sebegini , sebab aku tgk budak2 baru nak naik ni mula naik kepala dkt FB habes lah sume nye kakak2 yg dah lame berfb di tindas nye..
haha fine2 antara senarai2nye...


  
1 . korang perasan tak ? dak sekolah2 sekarang .. if nak mule ber_facebook mesty akan add lelaki dulu .
 aku tanak bagi contoh .. korang boleh lah tgk sndri if de dak2 sekolah rendah or menengah yg mcm gtu ..
tapi bagi aku , dak yg umur 15 tahun ke atas tu , erk ! dy dah mula matang kot .. tu untuk pp.. haha , pelacur pun blh mmbawak ke lelaki ..
dak2 lelaki pun mnjadi sebaliknye.


2. oke , if kite dah kenal dak2 uh yg add tape ini , dy lebih suke add org yg tak kenal .. if nampak hensem or lawa sikit mesty nak add.. ish ! then mule lah bertengs2 haha .. mule lah kenal ..


3.orang kate ramah ni mmg lah bagus , tapi dy ramah tak bertempat lah pulak .. korang mesty tahu kenapa an ?
kalu lah org yg dy borak uh kawan sekolah o kawan sejiran ke ape ke ..tapelah nak bagi num fon..
ni dari fb mmbawa ke hp .....aku pun pelik best sgt ke layan mcm gtu hehe..


4. couple dalam fb .. oke ,, kalau dah jodoh aku tak kesah .. tapi kenapa mesty bertukar ganty ..
dis week say love with that guy .. next week other guy .. status relation pun bertukar2 .. aku gase macam , how come dy mampu melakukan semua itu .. kalu bg aku ?? kalu atas nama suke2 oke tape .. tapi aku gase tak berani kot sbb mak ayah aku ade fb kot erk! hehe..


5.gambar , ini aku suke nak cakap kan di sini .. pelik tak , darik awal dy berfb , gambar tak bertudung .. tup2
de lak gambar bertudung sbb cakap atas pemintaan org .. erk ! aku tak nafikan aku pun letak pict tak bertudung .. tapi ................... aku tak lah letak yg menampakkan segala lurah .. nak nmpak kan baju kite terjelih sbelah menampak kan kulit kite yg gebu tuh kalau lawa tape gak bese jek  ... haha  teetttt..(sorry atas statement).. weyt2! tapi aku lebih apricte pade yg mmg tak penah masuk kan pict yg tak bertudung terus kalu dah mcm tuh tayah nak jadik hypo kan ??hehe..


6. selalu sangat keluar kan perkataan love you kepada lelaki .. yang merangkumi lelaki .. terase sal ko murah sgt ?? mahu pun lelaki pun same .. erk ! if betol nak bercinta di dalam fb  boleh tak salah .
tapi kenkadang mcm gtu mampu menimbulkan bibit2 kemarahan bf o gf korang kot huu.


7 . bergadu ,melalui fb .. erkk ! itu sgt terjadi di dunia laman sosial .. yg taleh bla gaduh smpai pukul bagai ,
di sebabkan gf o bf . ape lah perlu ke ?? laman sosial untuk kite berkawan , mencari kawan yg mmpu menghilangkan bosan...kenkadang yg terase diri tuh hot pun akan perasan kite meluah mengata dy padahal,
kite hanya meluah jek ..




8. kawan nye melampau2 sampai 3000 lbh tapi tak kenal pon ,, kebnykn lelaki darik pp .. lelaki pun same . sajeh nak tunjuk hebat , ibarat palyer fb lah haha








aku gase otak aku mmpu berkembang ke tahap itu je kot ,, insyaALLAH kite bertemu di lain post erk ! memang akan hehe ...
ape yg aku buat sume atas pengalaman .. aku ade acc lain sebelum ini .. aku gase akaun tu dah mule rosak sbb aku tataw kenapa ..ramai yg add tapi tak kenal .. aku tak aprovekan pon.. tapi fb tu jugak buat aku mula lalai dgn pelajaran ..
aku mula buat acc baru then haha , jarang on9 .. sbb. macam tak penting jek ..
kalau aku on9 pun macam tak best jek hehe .kalu kejap2 boleh lah itu pon kalu tade asgmnet hehe ..

P/s : tak semestynye fb jek .. macam tajuk aku kat ats .. hehe .. ms,fs o what eva lahh ...
if de yg terase aku menusun sepuluh jari maaf ye .. tiada kene mngena pada yg hidup  mahu pun yg telah meninggal dunia

8 comments:

cik zaza said...

HAHA... tajuk daring tuhhh..

BooBoo said...

perrrgghhh...terasa seyh...HAHAHAHA...nih lau ade "ORANG" bace nih....mmg die terasa gak la...HAHAHHAA

mook said...

zaza : haha tgk lah sape buat
booboo : agak lah mmg pedas lah

Rie said...

cool je entri ni bg aku..ok ah ni huhu..

mook said...

@rie ,cool kan ?? hehe ... relax dah tol ta ?

Rie said...

aah da x hot tp cool huhu...

mook said...

yes ! haha ade gak yg bagi sokongan

Eyra Meow said...

:) haha ! :) sapa terasa pedas , dia yang mamam cili tau , mueehe ^^