Followers

kEdAi MaKaN yAnG sAnGaT pELiK pElAyAnNyA . .





erk ! korang tahu nape title aku macam itu ? ini kerana,
aku baru jek pegi makan kat satu tempat ni , sebelum itu mai aku nak cite darik awal HAHA ;)
mengarut.. megarut ..

aku ikut hantar kakak aku di UNIKL micet ..
oke dy ade kem .. so aku gase macam nak jerit ! weyh ! ko tinggalkan aku kenapa ...
dgn perasaan mengajuk ak ni , aku amik keputusan balik kul 4 ptg hari jumaat ..
aku tinggalkan ko terus kat melaka .. HAHA ;)

tibe mak aku cakap ..

mak : ja , makan dulu jum ..
kami di belakang : (sambil menyanyi lagu cinta pantai merdeka) oke , kiteorang ikut je ;)

akak aku lah suggest tmpt tuh ,
memula kuar keta then jejak kan kaki ...
dyeorang macam nak tanak amek order ..
oke maybe penat ..
aku pon tunggu lah ...

second yg tukang hantar makanan ..
masam mencuka ..
woit ! ni tak suke ..
nak maju dalam bisnes mesty ade senyum untuk mendapat tarikan .
kalau makanan tak sedap terus jadik sedap ...

third ..
seyesly char kuey teow dy TAK SEDAP !
fine2 aku tanak pegi kedai ko lagik ....

4th ..
erk ! nak kire pon macam tanak ,
aku just cakap .
kasi halal jek lah kak ..
haha bengang aku gase ..

habes dah geram aku ni ..
ape yg aku ingin sampai kan disini ..
pade yg ade kedai makan tu ,
jadikan ini sebagai pengajaran ..
haha ..
kalau ade yg bace..
if nak maju kekal kan prinsip ..
"budi bahasa budaya kita"
"senyum satu sedekah"
"ramah antara cstmer dgn peniaga amat penting "
"cstmer always right "


ok tuh jek aku mengarut hehe . jumpe di lain entry yek ..

6 comments:

Rie said...

apela kedai ni..cam tanak niaga jek..char kuey teow kalo failed bek pnggl kuew teow goleng je la... hahaha..

mook said...

tahu tape sakit hti aku td erk !

BooBoo said...

HAHA...teruk perangai orang kedai tuh....

mook said...

sangat truk klo ak nye parents tade mmg sia2 kne bahan free tw ta

Nour Akmal said...

kedai yang tak nak untung..huhu..
pelik..susah ke nak senyum ni..

mook said...

@http://jarijemariemas.blogspot.com/ itulah pasal .. gase mcm nak sound jek huhu